Forest Man

Lars Larsen's blog

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-08-19 10:54:04

Gud hjälper den som hjälper sig själv att livet blir vad man gör det till och mycket bättre när man samarbetar och får respons från andra att de bjuder på sig själva. Ett av buden att du ska älska din nästa lika mycket som dig själv få gör i Världen i realiteten men alla gör i Himlen som förvandlar gudsrike till ett kärleksparadis att alla leker fritt med varann och Islam tror även det sexuellt.

Postat av: Josef Ask

Publicerad 2020-08-19 10:54:35

Många upplever Swedenborgs andliga Värld med änglar vara totalt främmande och okänd från vår verklighet att den kan vara en illusion. En Värld som saknar rum och tid och är immateriell är bara en symbolisk Värld att ett data spel som har tid är mer än Värld än en utan tid. Vi kan inte lösgöra oss med tiden, rummet och materian utan att verkligheten försvinner. Jag tror Swedenborg hade mycket av sina upplevelser av Himlen och Helvetet i sina drömmar att han kunde styra dem. Han är känd för att sett och upplevt många syner men syner är syner ungefär som att titta på övernaturliga filmer om andra Världar. Swedenborgs beskrivningar av den andliga Världen kan lätt tolkas till ett fantasifoster om man tolkar dem fel vilket är lätt gjort. Han skriver i någon bok att andliga ting är former inom former som ej kan beskrivas av fattningsförmågan som antyder att man kan inte förklara Gud bara uppleva honom som själva livet annars skulle han inte vara en Gud om man kunde förklara hela hans väsen.

Postat av: Josef Ask

Publicerad 2020-08-19 11:01:18

När Jesus svarade de skriftlärda som försökte snärja och vederlägga honom med sina resonemang om äktenskapet ( Att de inte förstod vilken dyrbar skatt kärleken är mellan människor av olika kön är) Att man inte gifter sig eller blir bortgift utan är som änglarna som menade han ingenting med det att det var bara ett finare sätt för han att be dem dra åt Helvete eftersom de inte förstod vad han menade med det heller. Jag gillar inte att kalla de utvalda i Himlen för änglar det finns olika definitioner av änglar att de är budbärare, guds tjänare, bara ett slags andeväsen. Vi vet väldigt lite om änglar i Himlen. Jag gillar att kalla de i Himlen mer för himmelska människor med lika mycket fysisk kropp som man har i Världen. Man håller sig frisk i Himlen genom den nya ungdomen och att man inte skadar och dödar varann som i Världen annars är det ingen större skillnad. Den andliga Världen är en inställning till livet och sina medmänniskor man har i sin hjärna som uppstår i samband att Herren uppenbarar sig som själva livet mer tydligt då den ideella andliga platonska realismen uppstår i sina sinnen man upplever liknade i musik och i sporter då allt suddas ut till ett symboliskt att det är ingenting som försvinner att verkligheten, livet och Gud är desamma från evighet till evighet. Jag tror de olika träden som fanns i Edens lustgård handlar om samma liv bara olika karaktär på livet att jordelivet och livet i Himlen delar mycket gemensamt att ingenting försvinner bara förädlas(Förbättras) till ett nytt liv och verklighet. Världen och Himlen befinner sig i en stor korrespondens att de liknar och påminner om varann men upplevs inte exakt likadana men att naturlagarna, de andliga lagarna, byggstenarna språket och matematiken är desamma i båda världar i princip.

Postat av: Josef Ask

Publicerad 2020-08-19 11:33:59

Det är skönt att vara kåt och den man tycker är väldigt sexig tycker man samtidigt är väldigt snygg. Alla tycker inte likadant om sexighet liknande skönhet man vill uppleva båda i livet att de skapar spänning i det. Man kan inte leva av bara skönhet och inte bara sex att de kompletterar och uppenbarar varann i könskärlek.
Perversioner betyder att man tänder på osunda saker som är avskyvärda. Swedenborg säger att man har rätt pröva sig fram och experimentera för att finna varann sexuellt även i lusthus i Himlen. Islam tror att alla leker med varann fritt även sexuellt i gudsrike men Swedenborg trodde mycket på tvillingsjälar och att hålla sig till en partner. Jesus säger att allt är ditt är mitt och allt mitt är ditt han kanske menar att det är så med allting även sexuellt att ingen svartsjuka finns i Himlen. Jag tror man tröttnar lätt sexuellt att bara hålla sig till en partner i all evighet att man behöver omväxling i det också. Jag tror mest på Swedenborgs uppenbarade sanningar och Islam att Jesus är bara en profet och vishetslärare guds son som stod för den yttersta intelligensen och den djupaste visheten ibland människor men att han är inte jämställd med Fadern att man kan inte be till sig själv, att det är ett val mellan liv och död även för honom. Traditionell Kristendom är jättekorkad i sitt budskap att forma gudsrike på jorden och i Himlen att de kristna tolkar Bibeln väldigt felaktigt för att det är en främst en symbolisk bok och de förstår den inte oftast.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars Larsen

Born 1984 in Finland. Norwegian, lives in Stockholm, Sweden. Poet, ecotheologian and ecophilosopher (though not an academic such in both cases, although he studied theology for almost three years at Åbo Academy University), is also called "The monk" ("munken", he is monk in a self-founded monastery order, "Den Heliga Naturens Orden", "The Order of the Holy Nature"), he calls himself "Forest Man Snailson" (Skogsmannen Snigelson) because of certain strong ties to Nature and the animals, founded among other things through many years of homelessness living in tent, cot, cave and several huts in the Flaten Nature Reserve, the Nacka Reserve and "Kaknästornsskogen" outside of Stockholm. He debuted as a poet in 2007 with "Över floden mig" ("Across the river of me"), published by himself, he has also published an ecotheological work, "Djurisk teologi. Paradisets återkomst" (Animalistic theology. The return of paradise") on Titel förlag 2010. He has published the poem collection "Naturens återkomst" (The return of Nature) on Fri Press förlag 2018 together with Titti Spaltro, his ex-girlfriend. Lars's professions are two, cleaner and painter (buildings). Before he was homeless, but right now he lives in Attendo Herrgårdsvägen, a psychiatric group home for mental patients in Danderyd, Stockholm. His adress is: Herrgårdsvägen 25, 18239 Danderyd, Sverige. One can reach him in the comments section on this blog. His texts on this blog are without copyright, belonging to "Public Domain". He is the author of the texts, if no one is mentioned.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela